www.domain-név.hu

Mire kötelezhető a domain név vevője?

Milyen kötelezettségek köthetők ki az eladó részéről a domain név eladása során?

Előfordul, hogy a domain név eladója kiköti a vevőnél, hogy a domain névhez kapcsolódó egyik, de akár több e-mail cím is maradjon aktív egy ideig, vagy például, hogy egy darabig még a domain név egy másik, meghatározott weblapra irányítson át.

Ezek egyszerűbb, technikai kikötések, viszont az üzleti életben már versenyjogi szempontból is releváns, ha az eladó azt köti ki, hogy a vevő bizonyos ágazatokban nem használhatja a megvásárolt domain nevét. Ez már komoly kényelmetlenséget okozhat, sőt az adásvételt is ellehetetleníti.

Fontos azt is elmondani, hogy az ilyen szerződéses kikötések nem minden szolgáltató esetében kikényszertíhetőek. Sőt, azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, ha mégis kikényzeríthető, akkor az a domain név értékét kedvezőtlenül befolyásolhatja egy későbbi eladás során, hiszen a kikötés akár érvényes lehet a későbbi adásvételi ügyletekre is.

Fontos tehát, hogy egy domain név adásvétele során a feleket ugyan széles szabadság illeti meg, mégis érdemes átgondolni, hogy ki milyen kötelezettséget vállal!

2021.03.03

Domain név keresés

Kosár
Tovább a fizetéshez