www.domain-név.hu

Gyakori kérdések domain regisztrációról

 • Milyen domain nevet érdemes választani?

  Érdemes rövid, egyszerű, könnyen megjegyezhető nevet kitalálni, amely jellemző a portálon található információkra (forgalmazott termék illetve szolgáltatás, vagy a promótált vállalkozás neve).
  Érdemes olyan domain nevet is bejegyeztetni, ami a főtevékenyégre utal. Ilyen domain névvel könnyeb jó eredményt elérni Google optimalizálás során.
  Ha a domain névvel az a cél, hogy jobb eredményt érjenek el a Google-ben, akkor célszerű ékezetes domain nevet foglalni.
  Arra kell fogyelni, hogy az ékezetes domain neveknek vannak hátrányai: - nem lehet e-mail címként használni (több e-mail validator visszadobja, mint hibás e-mail címet az ékezetek miatt) - Google Adwords-ben nem lehet ékezetes domain nevet meghirdetni

 • Mennyi időre kapom meg a domain nevet?

  Némely domain-ek ára egy évre vonatkozik, némelyek pedig örök életű rendelkezési jogot biztosítanak. A részletekért kérjük keressen fel minket elérhetőségeinken!

 • Honnan tudom, hogy szabad-e a domain név?

  .hu: www.domain.hu
  .com: www.eurodns.com
  .eu: www.whois.eu

 • domain név átregisztrálás

  A domain név átregisztrálásnál tulajdnképpen regisztrátor váltás történik (ez tipikusan akkor szokott bekövetkezni, ha nem elégedett a korábbi szolgáltatójával
  pl. magas árak miatt; vagy weboldal fejlesztés miatt a tárhely szolgáltatója vagy a webszerkesztő átkéri magához, hogy saját maga tudja kezelni a domain zónákat)
  A domain átregisztrálás ugyanúgy történik, mint az új domain név regisztrációja, csak az kell megjelöli az igénylőlapon
  - a 4. sorban, hogy módosítás, illetve
  - az 5. sorban, hogy: "Ha módosítás, akkor oka" » regisztrátor váltás
  A 2. és a 3. lépés ugyanaz...

 • domain név adás-vétel (igénylőváltás)

  Ez főleg domain név tulajdonjog átruházásnál szokott előtérbe kerülni. Legtipikusabb formája az adás-vétel.
  Hasonló a domain név átregisztráláshoz (regisztrátor váltáshoz), csak az 5. pontban azt kell megjelölni, hogy tulajdonosváltás.
  Domain név tulajdonosváltásánál szükséges, hogy a kitöltött igénylőlapon (és cég esetén a szükséges iratokon: cégbírósági végzésen és aláírási címpéldányon) kívül lemondó nyilatkozat is érkezzen az igénylőlappal együtt!
  Lemondó nyilatkozat letöltése »
  Ha domain név adás-vételről van szó (és nem téritésmentesen mondanak le a domain névről), akkor egy adás-vétei szerződés is szükséges a felek számára.
  Adás-vételi szerződési minta letöltése »