www.domain-név.hu

Kötőjel - emdash

Manapság a tartalomkészítés és tartalomfogyasztás világában élünk és nagyon sok írott tartalmat fogyasztunk. Ilyen tartalom megírása ijesztő, sok gépelést igénylő feladat. Az egyik leghasznosabb nyelvtani szimbólum az "em" kötőjel (angolul: em dash).

Vizuálisan elválasztja a mondat két részét, teret és rövid légzési szünetet vagy hangmagasság-csökkenést biztosítva — hihetetlenül sokoldalú írásjelek, amelyek zárójelek, vesszők, kettőspontok vagy idézőjelek helyett használhatók egy mondatban.

A hosszú kötőjel gyönyörű, mégis nehéz billentyűzettel beírni, mert nincs rajta...
De most segítünk: csak egyszerűen másold ki innen:

Ebben segít az EmDa.sh domain regisztrálója oldal tulajdonsa. A domain név nem .com, hanem az „alacsonyabb rangú” .sh domain végéződés, amely a Szent Helena-szigetet képviseli. 

De ez a bejegyzés nem a földrajzról szól. Ha valóban gyors em-kötőjelre van szükség, csak be kell hívni az emda.sh weboldalt, kimásolni a megjelenített kötőjelet és beilleszteni a szövegbe.

Sok domain névnél maja a végződés is a kifejezés része (pl. gast.ro, vagy akár most a emda-sh), így a teljes domain név lesz a beszédes kifejezés. Ez SEO szempontjából annyira nem szerencsés, de vizuálisan nézve tlán könnyebben megjegyzehető.

 

 

2021.01.02

Domain név keresés

Kosár
Tovább a fizetéshez