www.domain-név.hu

Justin Trudeau autoriter politikáit nyílt levélben kifogásolják

Az Internet Society és számos más, területén neves szakember nyílt levelet írt Kanada kormányának május 17-én. Ebben azt kifogásolják, hogy Kanada poltikai alapon korlátozni kívánja a világháló szabadságát, a szabad és nyílt internetet. Kifejtették, hogy az internet ma a szabad egyének - és közösségeik - saját életének mindennapi tere, nemcsak egy technikai megoldás. A tervezett kanadai szabályozás az online tartalmakhoz való - és szabad döntésen és választáson alapuló - hozzáférést kívánja a politikai alapon történő törvénykezés eszközeivel korlátozni, sőt a közzétételt blokkolni és szankcionálni törekszik.

A nyílt levél aláírói rögzítik, hogy egy ilyen szabályozási trend azt vonhatja maga után, hogy a felhasználók a legális tartalom közzétételét sem vállalják fel, tekintettel pl. a szankciókra, mint az online térből történő száműzés veszélyére; amire amúgy, a hivatalban lévő amerikai elnök esetében ez év elején láttunk is példát. Az aláírók megértik azt, hogy szükség lehet az online térben gyakorolt magatartások szabályozásra, és a politikákat frissíteni kell, viszont nagyobb bölcsességet várnak el Kanada kormányától.

Az aláírók azt javasolják, hogy Kanada kormánya folytassa le a szükséges konzultációs folyamatot, végezzen hatásvizsgálatot, és az állami befolyás szélesítését inkább korlátozza, mintsem a jog eszközeivel kiterjessze azt. Az állami befolyás kiterjesztése ugyanis az autoriter kormányzásra emlékezteti az aláírókat. Ne engedje, hogy Kanada döntéseit az éppen aktuális, és gyakran demokratikus felhatalmazással nem rendelkező divatok kiszolgálása határozza meg, mert ez utóbbi helyrehozhatatlan károkat okozhat a társadalomban, kulturális, gazdasági téren is.

Az aláírók amellett is hitet tettek, hogy az internet továbbra is nyitott, globálisan kapcsolódó, mindenki számára biztonságos erőforrás maradjon.

2021.05.21

Domain név keresés

Kosár
Tovább a fizetéshez