www.domain-név.hu

Az utolsó negyedévben a domain nevek piacán enyhe esés volt

A Verisign legújabb, közzétett adatai alapján a 2020. év utolsó, 4. negyedévében a domain nevek regisztrációja valamelyest csökkent globálisan.

A legfrissebb Domain Name Industry Brief azt mutatja, hogy  366,3 millió domian nevet regisztráltak, ez az utolsó negyedévben - az azt megelőzőhöz képest - 4,4 millióval, azaz 1,2%-kal kevesebbet.

Érdekesség, hogy a forgalomesés gerince az ingyenes, vagy a csaknem ingyenes domain név végződésekhez kötődik, így pl. a .tk domain nevekéhez, az .icu domain nevekéhez, és a .top domain nevekéhez. Csak ez a három domain név végződés 5,6 millió domain név regisztráció elvesztését okozza, ami jóval több mint a Verisign által kiszámított 4,4 milliós csökkenés.

A Verisign szerint a ccTLD domain nevek univerzuma 1,7 millió regisztrációval, összességében 1%-kal csökkent, és 2020. évet pedig 158,9 millió domain névvel zárták. Az új gTLD domain nevek (pl. a .club domain nevek, a .site domain nevek, a .work domain nevek és a .vip domain nevek) regisztrációja 4,2 millió domain névvel, 13,8%-kal csökkentek, és az említett, vizsgált negyedévben 26 millión zártak.

A Verisign jelentése szerint a .com domain nevek vagy az .org domain nevek regisztrációjának volumene viszont növekedett.

A globális domain név iparág egésze a 2020. évet górcső alá véve pozitív, 1,1%-kal nőtt a 2019. évhez viszonyítva.

2021.03.09

Domain név keresés

Kosár
Tovább a fizetéshez