www.domain-név.hu

Amerikában az Epik az üldözött domain nevek menedéke

Az ar15.com domain név alatt az amerikai fegyverrajongókat kiszolgáló weboldal amerikai tulajdonosa úgy döntött, miután a GoDaddy bejelentés alapján, 2021. január 8-án, két nappal a Capitol Hill-i zavargás után úgymond erőszakos uszítás miatt figyelmeztette, hogy a weboldaláról 24 órán belül távolítsa el a szolgáltató által kifogásolt tartalmat, hogy új regisztrátor után néz, és a domain nevét az Epikre helyezte át.

Az AR15 egy fegyvertípus, és bár a GoDaddy közleményéből nem derül ki, hogy konkrétan mi volt a szolgáltató által kifogásolt tartalom, de tekintettel az időzítésre és arra, hogy a weboldal rendkívül népszerű fórum, nagyrészt a felhasználók által létrehozott tartalommal, nem nehéz elképzelni.

Az ar15.com domain név használója azt állítja, mire megkapta a felszólító e-mailt a GoDaddy-tól, a fórum moderátorai már eltávolították a kifogásolt bejegyzést azon indokkal, hogy az ar15.com domain név alatt működő weboldal üzemeltetője is rendelkezik az erőszakra buzdítás, uszítás elleni politikával, de ezt mint kifogást a GoDaddy nem fogadta el, és 2021. január 11-én a domain nevet korlátozta.

Az ar15.com domain nevet most az Epik üzemelteti, amely az elmúlt években menedékhelyként szerzett nevet magának az amerikai patrióta weboldalak számára, így például a Gab és a Parler számára is.

Az ar15.com domain név használója elmondta, hogy a GoDaddy-vel ellentétben az Epik valóban tiszteletben tartja az amerikai Alkotmány 1. és 2. Kiegészítésében foglaltakat, azaz a véleménynyilvánítás és fegyverbirtoklás szabadságát.

2021.01.18

Domain név keresés

Kosár
Tovább a fizetéshez