www.domain-név.hu

A BBC megvált a domain név portfóliója felétől

A világ nagyvállalatai, így a BBC is, a brit közszolgálati média vállalata, általában a domain nevek egészen nagy portfólióját kezelik. Ennek az az oka, hogy a nagyvállalatok domain nevek regisztrációja által a saját üzleti érdekeiket védik, első sorban a termékeik és szolgáltatásaik nevét, de előfordul, hogy egy-egy domain névet hosszabb-rövidebb idő után a vállalat elenged, felad.

A BBC egy hatalmas, brit székhelyű médiavállalat, amely több ezer domain nevet birtokol. A World Trademark Review (WTR) cikke azt vizsgálta meg, hogy a BBC miképpen határozza meg, milyen domain nevekre van szüksége, és mit csinál a vállalat olyan domain nevekkel, amelyekre már nincs szüksége. A BBC 20.000 domain név jogosultja volt, ezek 90%-a inaktív volt: ezt a BBC illetékesei pénzkidobásnak ítélték, és a 20.000 domain név csaknem 50%-át nem hosszabbították meg.

A BBC úgy döntött, hogy a kötőjelet vagy helyesírási hibákat, elütéseket használó domain nevektől megválik. A BBC belátta, hogy nem tudja a saját nevét és üzleti érdekeit domain nevek regisztrációja által megvédeni az aljas, visszaélésszerű domain név regisztrációktól, hiszen minden szándékos, rossz indulatú elírás esetében - szó szerint - több ezer olyan kiterjesztés van, amelyen a domain nevet regisztrálni lehet.

Mindenesetre a nagyvállalatok között a BBC kivételnek számít, ma még igen ritka, hogy egy cég megválik az általa birtokolt, akár inaktív domain nevektől.

2021.03.24

Domain név keresés

Kosár
Tovább a fizetéshez