www.domain-név.hu

GoDaddy adathalász teszttel tréfálta meg az alkalmazottait karácsonyra

Állítólag az alkalmazottak világszerte e-maileket kaptak, amelyek december 14-én ígérik a bónuszt egy hivatalos kinézetű, de feltehetően hamis címről.

Azok, akik átkattintottak és kitöltöttek egy űrlapot a személyes adataikkal, néhány nappal később kaptak egy második e-mailt arról, hogy valójában csak kudarcot vallottak egy „adathalász teszten”, és „újra át kell venniük a biztonsági tudatosságú szociális mérnöki képzést”.

Körülbelül 500 munkatárs állítólag nem sikerült a teszten.

De sokan feldühítették, hogy a vállalat bónuszt köt le, csak azért, hogy elkapja, csak egy héttel karácsony előtt, és akkor, amikor a koronavírus-járvány sokak féltek a megélhetésük miatt - plusz ott volt a karácsonyi ajándékok vásárlása is, amihez szintén jól jött volna ez a $650.

A GoDaddy remekül lovagolta meg a járványt, de ettől függetlenül százakat bocsátott el.

Miután a múlt heti csínytevés felkeltette a média figyelmét, a társaság elnézést kért alkalmazottjaitól, az AFP-hez eljuttatott közleményében azt mondta:

"A GoDaddy rendkívül komolyan veszi platformunk biztonságát. Megértjük, hogy néhány alkalmazottat idegesített az adathalász kísérlet, és érzéketlennek tartottuk, amiért elnézést kértünk. Noha a teszt valódi kísérleteket utánzott ma, nekünk jobban kell cselekednünk és érzékenyebbnek kell lennünk alkalmazottainkra."

Őszintén reméljük, hogy az adathalász teszt kitöltése utáni napokban senki sem töltötte el a meg nem kapott 650 dollárját...

2020.12.29

Domain név keresés

Kosár
Tovább a fizetéshez