www.domain-név.hu

4G a Holdon? Igen!

Rendhagyó, speciális írással jelentkezünk ma!

Ugyanis a Nokia (a NASA-val) 4G hálózat létrehozását tervezi a Holdon. A vezeték nélküli technológia elsődleges célja lesz a bázisállomás és a holdjárók közötti kommunikáció biztosítása. A 4G LTE kiforrott és stabil technológia, ami képes lesz kezelni az adatátvitelt, sőt azt is lehetővé fogja tenni, hogy a jövőbeni eszközök, pl. egyes műtárgyak és a legénység mobiltelefonjait hálózatba integrálja.

A NASA a története során (alapvetően) eddig saját fejlesztésű kommunikációs technológiát használt, de az is tény, ésszerűbb és gazdaságosabb olyan kommunikációs platformot használni, ami készen áll arra, hogy képes legyen kommunikálni meglévő eszközök széles körével.

A Nokia és a NASA egyik kihívása a Holdon az, hogy az átvitel egy 3-5 m alatti magasságú rover és a bázisállomás antennája között fog történni, és a Holdon rengeteg szikla, kráter jelenti a kihívást a kommunikáció számára. A Nokia előnye az, hogy a lehető legjobb frekvenciasávot képes használni az adásokhoz, szélesebb adatcsatornákat hozhatnak létre, mint amiket itt, a Földön használunk, több adatot képes tárolni az átvitel során.

A legnagyobb kihívás a bázisállomás megtervezése lesz, amely egy kis dobozban tartalmazza majd a magot, az alapsávot és a rádiókat. A nagy hőingadozás miatt a speciális körülményekre is fel kell készíteni a Nokia saját eszközeit. Az előkészítés során szükséges teszteket elsődlegesen droidokkal fogják elvégezni.

2021.04.09

Domain név keresés

Kosár
Tovább a fizetéshez